НАБУ обшукало фірму-фігуранта справи морської рятувальної служби

Читать на русском
У Національному бюро вирішили обшукати приміщення однієї з фірм-фігурантів справи про розтрату коштів морської рятувальної служби.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у приміщенні ТОВ «Європейський лізинговий альянс», яка фігурує в кримінальному провадженні про розтрату коштів Морської пошуково-рятувальної служби.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією детективів, чиновники МПРС взяли в лізинг сім автомобілів Volkswagen (T6 Caravelle, T6 Kombi, Amarok RANCHO і Amarok RODEO) на три роки без подальшого оформлення права власності. Купівля зазначеної послуги обійшлася Службі в понад 16 мільйонів гривень, у той час як вартість придбання цих автомобілів складає близько 8 мільйонів гривень. Таким чином, зазначеними діями КП «МПРС» завдано збитків у розмірі 8 мільйонів гривень.

Детективи встановили, що в період проведення державних закупівель в. о. директора МПРС, генеральний директор ТОВ «Теком-Лізинг» Павло Мухін і директор ТОВ «Європейський лізинговий альянс» Вікторія Юрковська з'єднувалися з абонентським номером, яким користується працівниця ЗАТ «Компанія ПОЛАКС» Ірина Карабет, а також керівник, підписант і ліквідатор спільного підприємства у формі ТОВ SHURE CORPORATION LTD. Кінцевим бенефіціарним власником цього СП є директор МПРС Віктор Сударєв.

У зв'язку з цим, детективи провели обшук у приміщенні фірми «Європейський лізинговий альянс» і вилучили там два мобільних телефони. Один із телефонів належить директору компанії Юрковської, а саме Xiaomi Redmi 3, а другий (Iphone 6S) – начальнику юридичного відділу «Європейський лізинговий альянс».

У НАБУ просили суд накласти арешт на ці телефони, оскільки вони визнані речовими доказами. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки у справі МПРС. Раніше детективи вирішили перевірити дзвінки директора Морської пошуково-рятувальної служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: