Протести у Нових Санжарах: суд оголосив вироки для 13 демонстрантів

Читать на русском
Суди Полтавської області винесли майже півтора десятка судових вироків для учасників масових заворушень у Нових Санжарах у лютому 2020 року.
Фото: РБК-Україна

Суди Полтавської області винесли майже півтора десятка судових вироків для учасників масових заворушень у Нових Санжарах у лютому 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Скалецька в Нових Санжарах: піар чи спроба заспокоїти людей?Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька вирішила приєднатися до евакуйованих із Уханя і провести разом із ними два тижні на карантині.

Зазначається, що покарання призначили для 13 фігурантів справи. П’ятеро з них, від дій яких постраждали працівники поліції, були засуджені до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування реального покарання з випробуванням на рік.

При прийнятті рішення суд врахував можливість виправлення засуджених без відбування покарання.

Чотирьох учасників заворушень, яких суд визнав винними у блокуванні транспортних засобів, та двох осіб, причетних до хуліганських дій, зобов’язали сплатити штрафи.

Також суд звільнив від кримінальної відповідальності двох фігурантів, які вперше вчинили кримінальне правопорушення та перестали бути суспільно небезпечними.

Нагадаємо, 20 лютого з Уханя в Україну повернулися 45 українців і 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області.

Перед цим відбулися сутички силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: