Протести в Нових Санжарах: четверо підозрюваних заарештовані

Читать на русском
У Полтаві повідомили про підозру п'ятьом учасникам заворушень біля санаторію в Нових Санжарах. Четверо заарештовані, ще одного шукає поліція.
rbc.ua

Жовтневий райсуд Полтави у вівторок, 25 лютого, заарештував на два місяці чотирьох учасників заворушень біля санаторію в Нових Санжарах.

Про це повідомив спікер Нацполіціі в Полтавській області Юрій Сулаєв в коментарі РБК-Україна.

За його словами, всього про підозру сьогодні повідомили п'ятьом учасникам зіткнень. Для чотирьох обрали запобіжний захід за статтею 294 (масові заворушення) УКУ.

Скалецька в Нових Санжарах: піар чи спроба заспокоїти людей?Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька вирішила приєднатися до евакуйованих із Уханя і провести разом із ними два тижні на карантині.

«Сьогодні п'яти особам було повідомлено про підозру. Жовтневим судом Полтави чотирьом з них вже обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб», - сказав Сулаєв.

Він уточнив, що зараз поліція з'ясовує місце перебування п'ятого підозрюваного, оскільки вдома його не застали. Як тільки силовики його знайдуть - також доставлять до суду.

Ще одному затриманому (місцевому жителю) суд Полтави раніше призначив 60 діб нічного домашнього арешту. Під час зіткнень в Нових Санжарах чоловік намагався наїхати машиною на бійців Нацгвардії.

За інформацією пресслужби ГУ Нацполіціі в Полтавській області, за фактом протестів в Нових Санжарах вже відкрито шість кримінальних проваджень. Так, до Єдиного реєстру досудового розслідування також внесли відомості по ст. 295 (заклик до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) УКУ.

До цього заворушення розслідували за п'ятьма статтями Кримінального кодексу.

У МВС назвали терміни розслідування протестів в Нових Санжарах.

За даними поліціїї, зараз обстановка біля санаторію спокійна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: