Зеленський запросив нового президента США до Києва

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський запросив новообраного президента США Джо Байдена до Києва. Також він розраховує на поліпшення відносин зі Штатами.
Слово і діло

Глава держави Володимир Зеленський запросив новообраного президента США Джо Байдена до Києва. Також він розраховує на поліпшення відносин зі Штатами.

Про це Зеленський написав у Twitter.

«Дивлюся інавгурацію нового президента США в новому офісі на Банковій. Буду дуже радий бачити Джо Байдена в добре йому знайомому Києві. Упевнений, що наші відносини покращаться», - написав Зеленський.

Інавгурація Байдена: як відбуватиметься церемоніяІнавгурація Джо Байдена 20 січня відбудеться у Вашингтоні. Столицю охоронятимуть 25 тисяч військових, а Дональд Трамп не прийде на церемонію.

Нагадаємо, 20 січня Джо Байден склав присягу для вступу на посаду президента США. Також на посаду віцепрезидента вступила Камала Харріс.

Байден побував у Києві тричі на посаді віцепрезидента США за президента Барака Обами - у 2014-му, 2015-му та у 2017 році. В останній раз він побував в українській столиці за декілька днів до завершення строку своїх повноважень.

На загальнонаціональних виборах в США Байден набрав майже 81,3 млн голосів американців. У Дональда Трампа було 74,2 млн голосів. За результатами голосування Колегії вибірників, представник Демократичної партії також отримав значну перевагу (306 вибірників, проти 232 за Трампа).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: