Інавгурація Байдена: у Вашингтоні посилюють заходи безпеки

Читать на русском
Цього року заходи були посилені після того, як прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій 6 січня, намагаючись запобігти остаточному підтвердженню перемоги Байдена.

Перед церемонією інавгурації новообраного президента США Джозефа Байдена в Вашингтоні посилюють заходи безпеки. Напередодні 20 січня навколо центру столиці створюють контрольно-пропускні пункти.

Про це повідомляє агентство Reuters у суботу, 16 січня.

Цього року заходи були посилені після того, як прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій 6 січня, намагаючись запобігти остаточному підтвердженню перемоги Байдена.

Служба національних парків повідомила в п'ятницю, що негайно закриває для відвідувачів Національну алею і культові пам'ятки США в Вашингтоні як мінімум до 21 січня. Центр включає в себе такі пам'ятки, як Меморіал Лінкольна і пам'ятник Вашингтону. Територія навколо Білого дому також була закрита, як і ключовий міст через річку Потомак, який з'єднує Вірджинію з Вашингтоном, а також парки Східного і Західного Потомаку, включаючи Гейнс-Пойнт неподалік центру.

«Ми не можемо допустити повторення хаосу і незаконних дій, свідками яких стали Сполучені Штати та весь світ минулого тижня», - заявив журналістам Метью Міллер, глава вашингтонського польового офісу Секретної служби.

Офіційні особи США заявили, що очікують, що чисельність військовослужбовців Національної гвардії в Вашингтоні, округ Колумбія, виросте до 25 тисяч, і ця цифра може зрости ще більше.

Нагадаємо, 6 січня на мітингу, який відбувся перед Білим домом, Трамп заявив прихильникам, що ніколи не визнає поразки на виборах, і закликав йти до будівлі Конгресу, де мали оголосити переможцем виборів Байдена. Мітингувальники відправилися до будівлі Конгресу США і штурмом взяли його.

У результаті заворушень загинули п'ятеро людей, а в Вашингтоні оголосили надзвичайний стан.

7 січня Конгрес США затвердив Байдена переможцем президентських виборів. Інавгурація нового президента США повинна відбутися 20 січня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: