Конгрес затвердив перемогу Байдена на виборах президента США

Читать на русском

Конгрес Сполучених Штатів після масштабних заворушень все-таки затвердив перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Дональду Трампу не вистачило голосів для перемоги.
фото AFP, ANGELA WEISS

Американський Конгрес, незважаючи на заворушення в Вашингтоні, завершив підрахунок голосів на виборах президента Сполучених Штатів Америки. Перемогу Джо Байдена затвердили офіційно.

Про це повідомляє телеканал CNN, який вів пряму трансляцію засідання Конгресу у четвер, 7 січня.

Джо Байден і Україна: що пов’язує відомого політика з нашою державоюБайден вже бував в Україні та виступав в Раді, а також заявив, що збирається зробити нашу державу пріоритетом американської зовнішньої політики.

Так, Сенат конгресу США сьогодні провів дебати за результатами президентських виборів, які були перервані через заворушення в Капітолії.

Головуючий на засіданні віце-президент США Майкл Пенс оголосив, що Сенат і Палата представників відхилили заперечення проти виключення голосів вибірників Джорджії і Пенсільванії за Байдена.

Республіканці також заперечували проти голосування на виборах в штатах Арізона, Невада і Мічиган, але їх протест не був прийнятий.

Таким чином, Конгрес затвердив результати голосування Колегії вибірників, в якому Байден обійшов Трампа.

Інавгурація Байдена відбудеться 20 січня. Після присяги він офіційно стане 46-м президентом США.

Нагадаємо, на загальнонаціональних виборах Джо Байден набрав майже 81,3 млн голосів. Трамп - 74,2 млн. При цьому Байдена підтримали найбільші ключові штати.

За результатами голосування Колегії вибірників, за Байдена віддали голоси 306 осіб, за Трампа - 232.

Як повідомлялося, 6 січня учасники мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися до будівлі Капітолію у Вашингтоні, де Конгрес якраз збирався оголосити результати виборів президента, перемогу на яких здобув Джо Байден.

Через штурм і заворушення Байдена не змогли оголосити президентом. Засідання було зірвано. В ході протестів загинули чотири людини. Поліція затримала понад 50 учасників мітингу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: