Інавгурація Байдена: Пентагон проведе перевірку нацгвардійців

Читать на русском
Міністерство оборони Сполучених Штатів проведе додаткову перевірку з питань внутрішньої безпеки для бійців Національної гвардії США, які забезпечуватимуть охорону комплексу Капітолію перед інавгурацією Джо Байдена.
Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Сполучених Штатів проведе додаткову перевірку з питань внутрішньої безпеки для бійців Національної гвардії США, які забезпечуватимуть охорону комплексу Капітолію перед інавгурацією Джо Байдена.

Про це заявив в.о. міністра оборони США Крістофер Міллер, повідомляє пресслужба Пентагону.

Інавгурація Байдена: у Вашингтоні посилюють заходи безпекиЦього року заходи були посилені після того, як прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій 6 січня, намагаючись запобігти остаточному підтвердженню перемоги Байдена.

«Міністерство перевірить нацгвардійців, які перебувають у Вашингтоні. Хоча у нас немає даних, які вказували б на загрозу зсередини, ми залучимо всі засоби, аби забезпечити захист столиці»,- зазначив Міллер.

Він також підкреслив, що подібна перевірка зазвичай проводиться правоохоронними органами перед масштабними заходами. Однак цього разу кількість залучених військових є унікальною.

«Ми вдячні за підтримку ФБР, яке допомагає виконати це завдання, а також кожному з понад 25 тисяч гвардійців, котрі відповіли на заклик своєї країни», - додав очільник Пентагону.

Він також повідомив, що Національна гвардія округу Колумбія проводить додаткові навчання щодо виявлення потенційних загроз для всіх гвардійців, які прибувають до столиці.

Нагадаємо, інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня. До її початку навколо Капітолію встановлять паркан заввишки три метри. Також збільшать кількість військових Нацгвардії, які охороняють будівлю.

Також ми писали, що Капітолій під час репетиції інавгурації 46-го президента США Джо Байдена закривали через «загрозу безпеці».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: