Капітолій під час репетиції інавгурації закривали через загрозу безпеки

Читать на русском

Комплекс Капітолію США був тимчасово закритий 18 січня під час репетиції інавгурації Джо Байдена. Причиною стала пожежа поруч з Капітолієм.
AFP через Getty Images

У Вашингтоні всі будівлі Капітолію, де проходила репетиція інавгурації Джо Байдена, тимчасово закривали за наказом служби громадської безпеки.

За інформацією nbcwashington.com, сьогодні будівлі Капітолію були заблоковані через «загрозу безпеки». На вулицях лунали звуки сирен. При цьому недалеко від будівлі був помічений дим. Поліція Капітолію США закрила весь комплекс і винесла попередження.

Інавгурація Байдена: у Вашингтоні посилюють заходи безпекиЦього року заходи були посилені після того, як прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій 6 січня, намагаючись запобігти остаточному підтвердженню перемоги Байдена.

«Всі будівлі в межах комплексу Капітолію: зовнішня загроза безпеки, вхід і вихід заборонений, тримайтеся подалі від зовнішніх вікон і дверей. Якщо зовні, шукайте укриття. USCP», - говорилося в повідомленні силовиків.

Пізніше стало відомо, що причиною блокування Капітолію стала пожежа в таборі для бездомних у Вашингтоні.

«Служба громадської безпеки та правоохоронні органи відреагували на невелику пожежу в районі 1-й і F вулиць ЮВ, Вашингтон, округ Колумбія, яку загасили. Через надмірну обережність комплекс Капітолію США був тимчасово закритий. Немає ніякої загрози для суспільства», - йдеться в повідомленні U.S. Secret Service у Twitter.

Під час пожежі обійшлося без постраждалих, уточнили в nbcwashington.com.

Нагадаємо, інавгурація новообраного президента США Джо Байдена відбудеться 20 січня.

Раніше у Вашингтоні відбувся потужний штурм Капітолію, який влаштували прихильники чинного президента США Дональда Трампа. Повідомлялося про п'ять жертв заворушень.

Пізніше в США повідомили, що на час інавгурації Джо Байдена доступ громадськості до комплексу Капітолію буде обмежений з метою безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: