Світ знаходиться на межі катастрофічного морального падіння – глава ВООЗ

Читать на русском
Через нерівномірний розподіл вакцин проти коронавірусу у світі, людство знаходиться на межі катастрофічного морального падіння.
Фото з відкритих джерел

Через нерівномірний розподіл вакцин проти коронавірусу у світі, людство знаходиться на межі «катастрофічного морального падіння».

Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус, повідомляє ВВС.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

За словами Гебреісуса, проблема вакцинації і її доступності серйозно турбує ВООЗ, оскільки світ знаходиться на межі «катастрофічного морального падіння» через несправедливий розподіл вакцини.

Він наголосив, що молодих і здорових людей з багатших країн несправедливо вакцинувати раніше вразливих людей в бідніших країнах.

Для прикладу Гебреісус розповів, що в той час, як в 49 країнах з високим рівнем доходів нині введено понад 39 мільйонів доз вакцин від коронавірусу, в одній з країн з найнижчим рівнем доходів було введено всього лише 25 доз.

«Я повинен бути відвертим: світ перебуває на межі катастрофічного морального провалу - і ціна цієї невдачі буде заплачена життями й грошима в найбідніших у світі країнах», - резюмував Гебреісус.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що вакцини від коронавірусу вистачить для усіх жителів планети.

Також ми писали, що на сьогоднішній день вже близько півсотні країн розпочали вакцинацію населення від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: