В Азербайджані стартувала вакцинація від коронавірусу

Читать на русском
Згідно зі Стратегією вакцинації на 2021-2022 в Азербайджані всім вакцинованим від коронавірусу громадянам видаватимуть COVID-паспорта.

В Азербайджані в понеділок, 18 січня, стартувала вакцинація від коронавірусу - щеплення будуть робити китайською вакциною Sinovac.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я Азербайджану.

Першими в країні вакцинувалися міністр охорони здоров'я Огтай Ширалієв, голова Держагентства обов'язкового медичного страхування Заур Алієв, заступники міністра охорони здоров'я Віктор Гасимов і Ельсевар Агаєв, а також голова департаменту профілактики та контролю захворювань TABIB Ягут Гараєв.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

Згідно зі Стратегією вакцинації на 2021-2022 роки, в Азербайджані всім вакцинованим від коронавірусу громадянам видаватимуть COVID-паспорта.

За даними відомства, в цьому році Азербайджан отримає 2 мільйони доз вакцин від COVID з числа рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Крім того, уряд замовив 4 млн доз вакцини китайської компанії Sinovac.

У першу чергу в Азербайджані вакцинують медичних працівників. Передбачається, що вакцинація триватиме 1-1,5 тижні, а з 1 лютого планується розпочати вакцинацію осіб старших за 65 років.

Раніше в ВООЗ заявили, що у світі вироблять достатню кількість вакцини проти COVID-19, але зараз її першими потребують люди із зони ризику.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: