Вакцини проти коронавірусу вистачить на всіх – ВООЗ

Читать на русском
У світі буде достатня кількість вакцини проти COVID-19, при цьому має бути рівний розподіл вакцин між країнами, вважають у ВООЗ.
фото REUTERS

У світі вироблять достатньо вакцини проти COVID-19, але зараз її першими потребують люди із зони ризику.

Про це на брифінгу в понеділок, 18 січня, заявив керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус. Заяву опубліковано на сайті організації.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

«Вакцини вистачить для всіх. Однак, зараз потрібно працювати разом як одна світова сім'я для того, щоб ставити в пріоритет у всіх країнах тих, хто знаходиться в зоні ризику захворіти важкою хворобою і померти», - сказав він.

За його словами, ВООЗ вже зарезервувала 2 мільярди доз COVID-вакцин від п'яти виробників, з опцією ще на 1 додатковий мільярд доз.

Глава ВООЗ висловив надію, що їхнє постачання почнеться у лютому цього року.

При цьому Тедрос Аданом Гебреісус також акцентував на справедливому розподілі вакцин у світі.

«Понад 3 мільйонів щеплень вакциною вже були зроблені в не менше ніж 49 країнах з високим рівнем доходу. І тільки в одній країні з низькими доходами були зроблені 25 щеплень. Чи не 25 мільйонів, не 25 тисяч, а просто 25», - зазначив він.

Нагадаємо, на сьогоднішній день почали вакцинацію вже близько півсотні країн.

Глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що паралельно з державною вакцинацією в Україні буде проводитися комерційна. Перші партії вакцини мають надійти в Україну не пізніше лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: