ВАКС продовжує досліджувати докази у справі депутата Кримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжує розглядати по суті кримінальне провадження за обвинуваченням столичного депутата.
Сергій Кримчак

Вищий антикорупційний суд дослідив два томи письмових доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Київської міської ради Сергія Кримчака у незаконному заволодінні земельними ділянками в Києві та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«У ВАКС триває дослідження доказів, наданих прокурором САП, у справі стосовно депутата КМР-колишнього секретаря земельної комісії та його двоюрідного брата, обвинувачених у незаконному заволодінні земельними ділянками на території міста Києва вартістю понад 2,1 млн грн, а також легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом. За результатами судового засідання досліджено 2 томи матеріалів», – інформують у прокуратурі.

В САП також додали, що наступне засідання заплановане на 13:00 22 січня.

Як відомо, Кримчака обвинувачують в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Його двоюрідного брата Василя Тем'янинця – в злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209. За версією слідства, він виконував роль спільника в реалізації схеми.

За даними органів правопорядку, підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував схему заволодіння трьома ділянками загальною площею 2600 кв. м.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Кримчака. Також САП скерувала цю справу до суду. Пізніше обвинувальний акт стосовно депутата передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: