НАБУ завершило розслідування справи Кримчака

Читать на русском

В Антикорупційному бюро повідомили про завершення розслідування справи щодо земельних махінацій члена Київради.
Сергій Кримчак

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування злочинної схеми із заволодіння трьома земельними ділянками в Києві депутатом Київської міської ради Сергієм Кримчаком і його братом Антоном.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про завершення досудового розслідування депутату Київської міської ради, його родичу-спільнику, їхнім захисникам і 7 березня надали доступ до матеріалів кримінального провадження за фактом заволодіння земельними ділянками в столиці», – зазначили в НАБУ.

Як відомо, НАБУ підозрює Кримчака в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Його двоюрідного брата Василя Тем'янинця Бюро підозрює в злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209. На думку детективів, він виконував роль спільника в реалізації схеми.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував схему заволодіння трьома ділянками загальною площею 2600 кв. м.

Також НАБУ розкрило частину слідчих дій, проведених у рамках цієї справи, в тому числі обшуків в квартирі і запису телефонних розмов Кримчака.

Заволодіння земельними ділянками у Києві: розсекречені аудіозаписи слідчих дійNABU

Нагадаємо, депутату Київради дозволили залишати Київ.

Раніше брату Кримчака продовжили запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: