Справа Шеремета: Мінськ заявив про наявність аудіоспростування заяв Макара

Читать на русском
У МЗС Білорусі запевняють, що володіють аудіозаписом, яка спростовує заяви колишнього білоруського офіцера Ігоря Макара, який нещодавно дав свідчення в Україні у справі щодо планування вбивства журналіста Павла Шеремета білоруськими спецслужбами.
Фото: пресслужба президента Білорусі

У МЗС Білорусі запевняють, що мають аудіозапис, який спростовує заяви колишнього білоруського офіцера Ігоря Макара, який нещодавно дав свідчення в Україні у справі щодо планування вбивства журналіста Павла Шеремета білоруськими спецслужбами.

Про це повідомили в прес-службі МЗС Білорусі.

У відомстві зазначили, що готові сьогодні ж опублікувати аудіозапис, що нібито «демонструє шахрайські цілі» Макара.

«Насправді цей індивід (Ігор Макар – ред.) нам досить давно знайомий, тому ми з певним скепсисом спостерігали за всією метушнею, яка розкрутилася навколо його висловлювань. Ми також відзначили реакцію наших українських колег, які мало не вирішили збудувати на цьому ціле нове розслідування. Причому зрозуміло, що виключно з політичних причин», – заявили в міністерстві.

У Мінську відзначили, що надали матеріали щодо цієї справи Польщі, Литві та Німеччині. Також вони готові надати матеріали і українській стороні, якщо надійде відповідне звернення.

Раніше повідомлялося, що секретні служби Білорусі за наказом Олександра Лукашенка обговорювали вбивство Шеремета ще в 2012 році.

Сьогодні стало відомо, що Ігор Макар дав свідчення українському слідству у справі про вбивство журналіста. За його словами, він розповів набагато більше, ніж раніше було опубліковано в ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: