Експертизу записів у справі Шеремета уже проводять – Геращенко

Читать на русском
Українські експерти вже проводять експертизу оприлюднених аудіозаписів ймовірних розмов керівництва КДБ Білорусі, де обговорювали вбивство журналіста Павла Шеремета.
Фото: mvs.gov.ua

Українські експерти вже проводять експертизу оприлюднених аудіозаписів ймовірних розмов керівництва КДБ Білорусі, де обговорювали вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це розповів заступник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко ефірі «Громадського радіо».

«Для зразку, якщо не можна людину допитати для цього особисто, братимуть якийсь її публічний виступ і порівнюватимуть із записом. У цьому випадку доведеться йти саме таким шляхом. Експертизи потребують часу, це складна технічна та експертно-розумова робота», – розповів він.

За словами Геращенка, експертизу голосів проводять українські фахівці з фоноскопічних експертиз. Результат дослідження буде відомий за кілька тижнів, можливо, місяць.

Агент «третіх сил»: що стоїть за аудіозаписами «справи Шеремета»Аудіозаписи колишнього білоруського спецпризначенця можуть спричинити дестабілізацію в Україні.

Заступник міністра також наголосив, що інші країни не братимуть участі у розкритті вбивства журналіста, оскільки це відбулось на території нашої країни. Однак вони можуть допомогти з доброї волі розкривати ці злочини.

Геращенка також додав, що Білорусь може відмовити у допиті свідків, і можливості примусити її це зробити немає.

Зараз узгоджують дату і час, коли українські слідчі зможуть провести допит особи, яка опублікувала докази, щоб встановити більше обставин, як саме робили ці записи. Геращенко уточнив, що це відбувається із залученням третьої сторони – правоохоронних органів країни, на території якої проводиться допит. Для цього потрібні міжнародні правові доручення, за якими країна, на території якої проживає свідок, дозволяє провести слідчі дії українських слідчих.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що білоруський ексспецназівець готовий дати свідчення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: