Правоохоронці вивчать «білоруський слід» у справі Шеремета у січні – Аваков

Читать на русском
Слідчі дії в зв'язку з можливим білоруським слідом у справі вбивства журналіста Павла Шеремета можуть провести на території Європи вже в січні.
Фото з відкритих джерел

Слідчі дії в зв'язку з можливим «білоруським слідом» у справі вбивства журналіста Павла Шеремета можуть провести на території Європи вже в січні.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час брифінгу в Харкові.

Він зазначив, що українські правоохоронці володіють набагато більшим об’ємом інформації, ніж той, який був оприлюднений у ЗМІ.

Аваков додав, що її українські силовики отримали у грудні 2020 року.

«Ці матеріали були нами тоді прийняті. У нас з того часу зроблено цілий ряд міжнародно-правових доручень. Буде досягнута домовленість про деякі слідчі дії вже зараз, в січні, на території Європи. Ми отримали на руки досить багато документів, зараз вони вивчаються», - сказав міністр.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева, які свідчать про те, що секретні служби Білорусі за наказом Олександра Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета.

Згодом стало відомо, що білоруський екс-спецназівець, який причетний до поширення плівок про можливу участь у вбивства журналіста Павла Шеремета білоруських спецслужб, заявив про готовність дати свідчення в Офісі генерального прокурора України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: