У МЗС відреагували на санкції США проти семи українців

Читать на русском
Санкції США проти семи громадян України не привели до напруженості у двосторонніх відносинах.

Санкції США проти семи громадян України не спричинили напруженість у двосторонніх відносинах.

Про це заявив сьогодні під час брифінгу голова МЗС України Дмитро Кулеба.

«Ні, ми його не відчуваємо. Тому що немає ніяких підстав стверджувати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, немає і ніколи не буде. А дії окремих осіб мають розглядатися як дії окремих фізичних осіб», - сказав Кулеба.

При цьому він підкреслив, що США у всіх комунікаціях з цього питання відзначають, що мають підстави підозрювати зазначених осіб в діях в інтересах Російської Федерації, а не України.

«Це дуже важливо відзначити, щоб в інформаційному просторі та в громадській думці Сполучених Штатів не формувалася думка, що це українці від імені української держави щось робили», - додав Кулеба.

Він також додав, що всі люди, які намагалися вплинути на внутрішньо політичні процеси в США, мали усвідомлювати наслідки подібних кроків.

Нагадаємо, 11 січня США впровадили санкції проти сімох українців, в тому числі нардепа від Слуги народу Олександра Дубинського, а також проти чотирьох інформаційних ресурсів, що мають відношення до нардепа Андрія Деркача, санкції проти якого були впроваджені в вересні минулого року.

Сам Дубинський всі звинувачення у втручанні в вибори президента США відкинув і заявив про наміри здійснити «відповідні дії юридичного характеру».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: