Зеленський не реагуватиме на санкції проти Дубінського – радник Єрмака

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський та його Офіс не планують реагувати на запровадження американських санкцій проти члена парламентської фракції Слуга народу Олександра Дубінського.
Фото: Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський та його Офіс не планують реагувати на запровадження американських санкцій проти члена парламентської фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського.

Про це заявив радник голови ОПУ Михайло Подоляк у коментарі для «Радіо Свобода».

Він зазначив, що Офіс президента не зобов’язаний реагувати на подібні ситуації, оскільки це прерогатива керівництва фракції та Верховної ради.

«А чому саме президент має на це реагувати, а не керівництво фракції, наприклад? Дубінський – депутат. І первинна реакція – це прерогатива депутатського корпусу і насамперед фракції «Слуга народу». Саме так правильно», - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, 11 січня Мінфін США вніс Дубінського до списку українців, яких підозрюють у втручанні в американські вибори, і проти яких у Сполучених Штатах запровадили санкції. Причиною цього стала участь нардепа у публікації т.з. «плівок Деркача» навесні 2020 року.

Сам Дубінський усі звинувачення у втручанні у вибори президента США відкинув та заявив про наміри здійснити «відповідні дії юридичного характеру».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: