США запровадили нові санкції проти Росії та Китаю

Читать на русском
Міністерство торгівлі Сполучених Штатів запровадило санкції проти 45 російських та 58 китайських організацій, які співпрацюють зі збройними силами обох країн.
Фото з відкритих джерел

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів запровадило санкції проти 45 російських та 58 китайських організацій, які співпрацюють зі збройними силами обох країн.

Повний їх список опубліковано на сайті відомства.

Серед російських організацій під санкції потрапили ракетно-космічний центр «Прогрес», Рособоронекспорт, а також корпорація «Ростех», компанії «МіГ», «Цивільні літаки Сухого», «Туполєв», Об'єднана авіабудівна корпорація. Також вперше з 2014 року в списку опинилися підприємства «Росатому».

Окрім того, під американські санкції потрапили також російське Міноборони та Служба зовнішньої розвідки.

В американському Мінторгівлі додають, що це лише перша частина підприємств зі списку компаній, кінцевим споживачем продукції яких є військові. Для цих підприємств обмежать продаж цілої низки американських товарів і технологій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США запровадили санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Їх ввели через купівлю Анкарою російських ракетних систем С-400.

Також ми писали, що Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило нові санкції проти глави Чеченської республіки РФ Рамзана Кадирова, а також проти його найближчого оточення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: