Стало відомо, хто представлятиме Україну на інавгурації Байдена

Читать на русском
Офіційним представником України на церемонії інавгурації нового президента США Джо Байдена стане посол України у Сполучених Штатах Володимир Єльченко.
Фото з відкритих джерел

Офіційним представником України на церемонії інавгурації нового президента США Джо Байдена стане посол України у Сполучених Штатах Володимир Єльченко.

Про це сам Єльченко заявив у коментарі Укрінформу.

Вибори в США: якою буде зовнішня політика БайденаНова адміністрація США зосередиться на внутрішній політиці, а змін у зовнішній політиці варто очікувати після завершення пандемії, вважає експерт.

«Інавгурація президента – це спеціальна церемонія в США, яка точно не пов’язана із зустрічами з іноземними лідерами. Для цього існують окремі офіційні візити», - пояснив Єльченко.

Він додав, що через складну ситуацію із поширенням коронавірусу у США, усі без винятку країни, які мають свої посольства в Сполучених Штатах, будуть представлені на інавгурації виключно на рівні послів.

Нагадаємо, 14 грудня у США завершилося голосування колегії виборників, яка обирала президента США на наступні 4 роки. За результатами голосування, новим очільником держави став Джо Байден.

Попри усі намагання прибічників Дональда Трампа, які 6 січня влаштували масштабні заворушення у Вашингтоні, американський Конгрес таки затвердив результати голосування у колегії та перемогу Байдена.

Інавгурація нового президента запланована на 20 січня. До її початку навколо Капітолію встановлять паркан заввишки три метри. Також збільшать кількість військових Нацгвардії, що охороняють будівлю.

Окрім того, стало відомо, що, попри традиції, Дональд Трамп відмовився бути присутнім на інавгурації свого наступника Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: