Байден закликав модернізувати систему захисту США від кібератак

Читать на русском
Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив про необхідність модернізувати систему захисту інфраструктури країни від кібератак.
Фото з відкритих джерел

Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив про необхідність модернізувати систему захисту інфраструктури країни від кібератак.

Про це з посиланням на власного кореспондента повідомляє Укрінформ.

«Ми продовжуємо дізнаватися про масштаби хакерського зламу SolarWinds, а також про уразливі місця, які були виявлені. Як я вже говорив минулого тижня, цей напад становить серйозний виклик для нашої національної безпеки», - зазначив Байден під час пресконференції після зустрічі з представниками спецслужб і міноборони.

Він наголосив на необхідності «зменшити розрив» між наявними можливостями кіберзахисту й тим, чого необхідно досягти - аби в майбутньому краще виявляти такі втручання й реагувати на них.

«Ми повинні вміти втілювати інновації та переосмислювати свій захист від дедалі більших загроз у нових сферах, таких як кіберпростір», - зазначив Байден.

Нагадаємо, невідомі хакери здійснили кібератаку на Міністерство фінансів США, Національне управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі, а також на Міністерство внутрішньої безпеки США.

Пізніше стало відомо, що за вчиненням кібератаки стоїть група підконтрольних Росії хакерів, яка відома серед приватних охоронних фірм під назвою APT29 або Cozy Bear.

Згодом з’явилася інформація, що під їхнім прицілом опинилося також Національне управління з ядерної безпеки США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: