Байден назвав кандидатів на ключові посади у Пентагоні

Читать на русском
Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден назвав кандидатів на посади заступників міністра оборони США. Ними виявилися Кетлін Хікс і Колін Кол.
Фото: Reuters

Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден назвав кандидатів на посади заступників міністра оборони США. Ними виявилися Кетлін Хікс і Колін Кол.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті команди Байдена.

Зазначається, що першим заступником очільника Пентагону стане екс-радниця нового глави Білого дому і колишня віце-президентка Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Кетлін Хікс. Зараз вона очолює групу експертів з оцінки діяльності Міноборони США.

Окрім того, Байден висунув на посаду заступника міністра оборони США з політичних справах Коліна Кола, який раніше був його радником з питань безпеки.

Зараз Кол є співробітником ряду дослідницьких центрів. Він був заступником помічника американського міністра оборони і курував, зокрема, питання, що стосуються виведення американських військ з Іраку, ядерної програми Ірану, а також співробітництва США з Ізраїлем у військовій сфері.

Нагадаємо, 14 грудня у США завершилося голосування колегії виборників, яка обирала президента США на наступні 4 роки. За результатами голосування, новим очільником держави став Джо Байден.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: