Арабські країни відновили дипломатичні відносини з Катаром

Читать на русском
Лідери Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Оману та Бахрейну підписали угоду про відновлення дипломатичних відносин з Катаром.
Фото з відкритих джерел

Лідери Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Єгипту та Бахрейну підписали угоду про відновлення дипломатичних відносин з Катаром.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Зазначається, що угоду уклали під час щорічного саміту Ради співпраці арабських держав Перської затоки. Документ поклав кінець трирічній блокаді Катару, а посередниками у його підписанні стали Кувейт та США.

Умови угоди наразі не розголошуються. Однак, як повідомило видання Al Arabiya із посиланням на міністра закордонних справ Кувейту, Саудівська Аравія вже оголосила про відновлення повітряного простору, сухопутних та морських кордонів з Катаром.

Нагадаємо, у 2017 році Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ та Бахрейн розірвали дипвідносини з Катаром, оголосивши йому фактичну блокаду. Причиною такого рішення стало те, що катарське керівництво підтримує і фінансує терористичні угруповання й втручається у внутрішні справи інших країн.

Пізніше Катар подав скаргу до СОТ через блокаду з боку арабських країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: