Катар подав скаргу до СОТ через блокаду з боку арабських країн

Читать на русском
Катар подав скаргу до Світової організації торгівлі через торгову блокаду з боку Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Бахрейну та Єгипту.

Катар подав скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) через «незаконну блокаду» з боку Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту.

Про це 1 серпня повідомили в Міністерстві торгівлі Катару, передає «Слово і Діло».

Катар вимагатиме компенсацію через блокаду арабських країнУряд Катару повідомив про формування комітету для відшкодування збитків, які були завдані в результаті блокади чотирма арабськими країнами.

«Міністерство економіки і торгівлі заявило, що скарга була подана до органу з урегулювання суперечок СОТ проти «країн облоги», – йдеться в повідомленні.

«Довільні заходи, що вживаються країнами облоги, є явним порушенням положень і конвенцій міжнародного торгового права», – заявляють у відомстві.

Як відомо, 5 червня Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ та Бахрейн розірвали дипвідносини з Катаром, оголосивши йому фактичну блокаду. Причиною такого рішення стало те, що катарське керівництво підтримує і фінансує терористичні угруповання й втручається у внутрішні справи інших країн.

Відзначимо, що пізніше Катару був направлений список вимог із 13 пунктів, виконання яких дозволить зняти блокаду. В Досі ці вимоги визнали «нереалістичними» й відмовилися виконувати їх.

Згодом арабські країни назвали умови для проведення діалогу з Катаром: Доха має припинити надавати підтримку тероризму.

Нагадаємо, що США і Катар підписали угоду щодо боротьби з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: