Арабські країни висунули Катару вимоги для діалогу

Читать на русском
Країни, які блокують Катар, готові до діалогу з ним, якщо катарська влада підтвердить припинення підтримки тероризму. Кувейт виступив посередником у вирішенні конфлікту.

Країни,які блокують Катар (Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн, Єгипет), готові до діалогу з ним, за умови, що катарська влада підтвердять припинення підтримки тероризму.

Про це заявив на спільній прес-конференції в столиці Бахрейну Манамі глава МЗС цієї країни Халед бен Ахмед Аль Халіфа, передає «Слово і Діло».

Тіллерсон відмовився коментувати переговори з КатаромДержавний секретар США Рекс Тіллерсон залишив регіон Перської затоки, відмовившись коментувати сьогоднішні переговори з Катаром щодо врегулювання кризи.

«Ми висловлюємо готовність до діалогу з Катаром, якщо він підтвердить припинення підтримки тероризму», - сказав він.

Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет на початку червня розірвали дипломатичні відносини з Дохою і припинили з Катаром всяке повідомлення, звинувативши його у підтримці тероризму і втручанні в їхні внутрішні справи.

До вирішення пізніше приєдналася низка інших держав. Кувейт виступив посередником у вирішенні конфлікту.

Пізніше арабські країни пред'явили ультиматум Катару, закликавши його у 10-денний термін погодитися на виконання вимог сусідів.

Ультиматум містить 13 вимог, серед яких зниження рівня дипломатичних і військових відносин з Іраном, закриття турецької військової бази в країні, припинення фінансування терористичних організацій, відмова від втручання у внутрішні справи арабських країн, підтримки опозиційних діячів, а також закриття всієї супутникової телевізійної мережі «Аль -Джазіра».

Катар відкинув звинувачення арабських сусідів і заявив, що висунуті вимоги нереалістичні і не можуть бути виконані, а також порушують його суверенітет.

Нагадаємо, що арабські країни раніше розширили «терористичний список» за зв'язки з Катаром.

Як відомо, шість арабських країн закликають відібрати у Катару ЧС-2022.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: