Катар відхилив вимоги арабських країн

Читать на русском
Катар назвав неприйнятними і нездійсненними вимоги, висунуті арабськими країнами для скасування бойкоту.

Катар відхилив перелік вимог, висунутих чотирма арабськими країнами, назвавши їх неприйнятними і неможливими для виконання.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає «Слово і Діло».

«Список вимог підтверджує те, про що Катар говорив з самого початку. Нелегальна блокада не має жодного стосунку до боротьби з тероризмом, вона пов'язана з обмеженням суверенітету Катару і втручанням у нашу зовнішню політику», - заявив прес-секретар уряду Катару шейх Саїф аль-Тані.

За його словами, зараз уряд країни вивчає список умов, висунутих арабськими країнами, і готує відповідь.

На тлі кризи Катар закуповує у США винищувачі F-15Глава Пентагону Джеймс Меттіс і міністр оборони Катару Халед бен Мухаммед аль-Атийя підписали угоду про закупівлю Дохою американських винищувачів F-15 на загальну суму в 12 мільярдів доларів.

Раніше Національний комітет з прав людини Катару заявив, що представлений арабськими країнами список вимог суперечить положенням міжнародних конвенцій про захист прав людини, і закликав уряд країни відмовитися від виконання цих вимог.

Як відомо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка та Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії прийняв рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

При цьому Саудівська Аравія стверджувала, що ніякої блокади Катару немає.

Згодом арабські країни передали Досі перелік з 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин. На виконання вимог Досі дали 10 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: