Саудівська Аравія анонсувала список скарг до Катару

Читать на русском
Країни арабського світу на чолі з Саудівською Аравією працюють над складанням списку вимог до Катару, незабаром його обіцяють оприлюднити.

Країни арабського світу на чолі з Саудівською Аравією працюють над складанням списку вимог до Катару, незабаром його обіцяють оприлюднити.

Про це в Лондоні заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Міністр сказав, що Катар повинен відповісти на вимоги зупинити підтримку «екстремізму і тероризму». За словами аль-Джубейра, цього від Катару вимагають не тільки країни Перської затоки, але і весь світ. Він підтвердив, що зараз полягає так званий «список скарг» до Катару.

«Я б не назвав їх вимогами. Я б сказав, що це список скарг, які необхідно вирішувати, і Катар повинен їх виправити », - зазначив міністр.

Він додав, що Саудівська Аравія працює над таким списком разом з Бахрейном, ОАЕ і Єгиптом, і зовсім скоро документ передадуть Катару.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, а також Бахрейн і низка інших країн розірвали відносини з Катаром, звинувативши його в підтримці збройних груп і Ірану, Катар звинувачення неодноразово відхиляв.

Також Саудівська Аравія стверджує, що ніякої блокади Катару немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: