В.о. керівника САП заявив про тиск на себе з боку ДБР

Читать на русском
Виконувач обов’язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук заявив про те, що кримінальне провадження, яке відкрили проти нього у Державному бюро розслідувань, є спробою тиску.
Фото з відкритих джерел

Виконувач обов’язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук заявив про те, що кримінальне провадження, яке відкрили проти нього у Державному бюро розслідувань, є спробою тиску.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Бабелю».

Грищука запитали, чи відомо йому про те, що за день до Нового року ДБР порушило кримінальне провадження проти нього, назвавши підписання підозри заступнику голову Офісу президента Олегу Татарову спробою притягнути до відповідальності «невинувату особу».

«Тут важко щось коментувати. Я дізнався про це зі ЗМІ. Потім мені підтвердили, що таке провадження дійсно існує. Я сприймаю це як своєрідну спробу тиску. Там немає «невинуватої особи», всі рішення обґрунтовані», - відповів в.о. керівника САП.

Нагадаємо, 18 грудня Олегу Татарову оголосили підозру в причетності до корупції. За даними антикорупційних органів, він, працюючи в будівельній компанії «Укрбуд», міг бути причетний до надання хабаря за недостовірний висновок судового експерта у справі про аферу з квартирами для військових Національної гвардії.

Пізніше стало відомо, що Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента України Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Татаров розповів, що має намір «довести невинуватість правовими методами».

Також Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу заступника Офісу президента Олега Татарова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: