Татаров прокоментував свій візит до НАБУ

Читать на русском
Заступник глави Офісу президента України Олег Татаров розповів подробиці свого сьогоднішнього візиту до НАБУ.

Заступник глави Офісу президента України Олег Татаров розповів подробиці свого сьогоднішнього візиту до НАБУ у кримінальному провадженні щодо надання хабаря колишнім народним депутатом Максимом Микитасем.

Про це він написав у Facebook.

«Матеріали справи відносно мене про нібито надання мною чотири роки тому в період роботи адвокатом знижки на паркомісце для експерта інституту експертиз виявилися повністю сфальсифікованими. У НАБУ немає жодного прямого або непрямого доказу. На мій погляд, все це є домислами, які НАБУ «обміняла» на свободу одного з підозрюваних. Надавши цю свободу в обмін на обмову іншої людини», - повідомив заступник глави ОПУ.

Татаров зазначив, що «за фальсифікацією справи стоїть Артем Ситник, якого я раніше неодноразово публічно називав корупціонером і юридично доведеним злочинцем. У даної справи нуль шансів. Я доведу невинуватість правовими методами і продовжу той курс, в який вірю і який відповідає національним інтересам України».

Також стало відомо, що Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків. Про це повідомив УП радник глави ОП Михайло Подоляк.

«У зв'язку з істотним суспільним резонансом і для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань, заступник глави ОПУ Олег Татаров написав заяву на ім'я безпосереднього керівника про тимчасове призупинення виконання його службових обов'язків і передачу цих обов'язків іншу посадову особу», - сказав чиновник.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експерту Костянтину Дубоносу про підозру в одержанні неправомірної вигоди від екснардепа Максима Микитася, а йому, відповідно, вручили підозру в наданні цієї вигоди. За версією слідства, Микитася у змові з колишнім посадовцем компанії «Укрбуд Девелопмент» домовився із Дубоносом про підробку експертизи, яку проводив ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81,5 млн грн Національної гвардії України.

На думку органів правопорядку, екснардеп через Татарова передав Дубоносу машиномісце вартістю в 250 тисяч гривень, а той, своєю чергою, вніс недостовірні дані до експертизи: занизив вартість житлового комплексу на Печерську з 81 до 7 млн грн. Тоді вказану експертизу призначив слідчий Національної поліції, який розслідував справу про заволодіння понад 81,5 млн грн НГУ. У цій же справі, згідно доказів, є листування, в яких фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров.

За даними співрозмовників в органах правопорядку, напередодні вручення підозри Татарову генпрокурорка Венедіктова змінила групу прокурорів у справі і заблокувала цю процедуру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: