У новорічну ніч повернулися до України дев'ять бранців із Сирії

Читать на русском
До України в новорічну ніч повернулися дев'ять бранців з Сирії. Вони провели в таборах для біженців майже три роки.
t.me/V_Zelenskiy_official/465

У Сирії в новорічну ніч звільнили двох громадянок України та сімох дітей. Вони майже три роки провели в таборах для біженців. Зараз українці вже в Києві.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський вранці 1 січня в своєму Telegram-каналі.

У полоні в ОРДЛО перебуває 251 українець – ДенісоваУ полоні в окупантів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України.

«Додому нарешті повернулися наші громадяни з Сирії - це жінки з дітьми. Кілька років їх утримували в надзвичайно жахливих умовах в таборах для переміщених осіб. Там, де немає життя і де пекло стає повсякденністю», - написав Зеленський.

За його словами, для держави було «однієї з найскладніших завдань останнього часу - дістати їх звідти. Для цього працювали і наші дипломати, і спецслужби України і партнерські спецслужби. Це про реальну, а не фейкову спецоперацію. Це про те, як все відбувається в реальному житті, а не в бойовиках або на ток-шоу».

Роботу щодо повернення українців ускладнювали інтенсивні бойові дії на території Сирії, а потім обмеження через пандемію.

Зеленський зазначив, що «Україна завжди буде повертати додому всіх своїх громадян, якими б вони не були, і де б не потрапили в біду».

Радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович написав в Facebook, що в таборі, де були дев'ять українців, знаходяться 70 тисяч іноземців, переважна більшість з яких - жінки і діти.

Забрати своїх громадян до сих пір вдалося тільки США, ФРН, Нідерландів, Казахстану та Узбекистану.

9 українців, які перебували у сирійських таборах біженців, повернулися додомуСлужба безпеки України

Нагадаємо, за даними омбудсмена, у полоні в ОРДЛО знаходиться 251 українець.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: