У полоні в ОРДЛО перебуває 251 українець – Денісова

Читать на русском
У полоні в окупантів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України.
Фото з відкритих джерел.

У полоні в окупантів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається 251 громадянин України.

Про це написала у Telegram-каналі уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

Андрій ЄрмакКерівник Офісу Президента України
Єрмак пообіцяв протягом найближчих місяців повернути усіх громадян, яких утримують на території ОРДЛОСказано 13 березня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

Вона нагадала, що торік, 29 грудня 2019 року, до своїх родин на підконтрольну уряду України територію повернулося 76 громадян, у тому числі 12 військовослужбовців, які перебували у полоні на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

За словами Денісової, вона зверталася до урядовців щодо законодавчого врегулювання питання встановлення статусу та правового захисту осіб, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України та щодо необхідності формування переліку суб’єктів надання медичних та реабілітаційних послуг, яким відшкодовуватимуться витрати за надані звільненим особам послуги.

Нагадаємо, бойовики блокують обмін полоненими.

Раніше ми писали, що обмін мав відбутися до кінця поточного року. Українська делегація в Тристоронній контактній групі запропонувала провести його не пізніше 24 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: