Туреччина виводить війська із бази у Сирії

Читать на русском
Турецька армія покидає військову базу в Мореку, що на північному-заході Сирії, оскільки вона вже не має такого важливого стратегічного значення, як це було раніше.
Фото з відкритих джерел

Турецька армія покидає військову базу в Мореку, що на північному-заході Сирії, оскільки вона вже не має такого важливого стратегічного значення, як це було раніше.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що база в Мореку була створена у 2018 році задля врегулювання ситуації на півночі Сирії – урядові війська та повстанців вели тут запеклі бої.

Турецька армія підтримала війська опозиції, які нині повністю контролюють провінцію Ідліб, а допомогла їм відкинути війська Асада на схід. У зв’язку з цим стратегічне значення військової бази у Мореку значно знизилося і Анкара не бачить необхідності залишати тут своїх військових.

Наразі вже розпочався демонтаж бази. Усі війська, які на ній розміщувалися, переведені до інших турецьких баз в Сирії, які мають більш важливе стратегічне значення.

У Сирії залишаються від 10 до 15 тисяч турецьких військових. У провінції Ідліб вони продовжують підтримувати повстанців, які намагаються скинути Башара Асада.

Нагадаємо, президент Азербайджану Ільхам Алієв підтвердив присутність на території країни турецьких винищувачів.

Також ми писали, що Туреччина направить фінансову допомогу для Збройних сил України на суму близько 35 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: