В Україні планують створити єдиний центр зберігання вакцин проти COVID-19

Читать на русском
В Україні планують створити спеціальний центр для тривалого зберігання вакцин проти коронавірусної інфекції у наднизьких температурах, який зможе одночасно вміщувати сотні тисяч доз препарату.
Фото з відкритих джерел

В Україні планують створити спеціальний центр для тривалого зберігання вакцин проти коронавірусної інфекції у наднизьких температурах, який зможе одночасно вміщувати сотні тисяч доз препарату.

Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький у Facebook.

За його словами, національний центр для зберігання вакцини хочуть створити у Києві або у безпосередній близькості до міжнародного аеропорту «Бориспіль». У ньому встановлять спеціальні холодильники. Один такий об’ємом 1000 літрів, що вміщує 250 тисяч доз, вже перебуває в Україні.

Радуцький також зазначив, що до транспортування та тривалого зберігання вакцини від COVID-19 Україна залучить приватні логістичні компанії.

«В нас є два шляхи – самостійно створювати систему логістики вакцин, які потребують зберігання в температурі від -60 до -80 градусів Цельсія, або залучити логістичні компанії, які вже мають необхідне обладнання та досвід. Другий шлях є більш ефективним з точки зору вимог часу та довгострокової перспективи», - підкреслив нардеп.

Він розповів, що відповідно до плану з центру зберігання логістична компанія у спеціальних термобоксах транспортуватиме вакцини до пунктів щеплення у регіонах. Там вакцина зможе зберігатися до 5 днів у звичайному холодильному обладнанні (від +2 до +8 градусів Цельсія).

Окрім того, нардеп додав, що перші партії вакцини можуть прибути в Україну уже наприкінці січня — лютого.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у 2021 році від коронавірусу необхідно буде прищепити як мінімум 30 млн українців для того, щоб подолати пандемію.

Також ми писали, що Україна знайшла можливість зберігати вакцину від коронавірусної інфекції в надзвичайно низьких температурних умовах, як того вимагає компанія-виробник.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: