В ЄС розпочалася масова вакцинація населення від коронавірусу

Читать на русском
У неділю, 27 грудня, у більшості країн, які входять до складу Європейського Союзу, розпочалася масова вакцинація населення від коронавірусу.
Фото: Reuters

У неділю, 27 грудня, у більшості країн, які входять до складу Європейського Союзу, розпочалася масова вакцинація населення від коронавірусу.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що неділю вакцинація розпочалася у Франції, Італії, Австрії, Іспанії, Болгарії та низці інших країн. У Бельгії і Люксембурзі розраховують почати вакцинацію 28 грудня, в Нідерландах – не раніше 8 січня.

В якості препарату для вакцинації буде використовуватися вакцина компаній Pfizer і BioNTech, яка була схвалена Єврокомісією після позитивних рекомендацій щодо вакцини з боку Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

Першими свої щеплення отримають особи, які входять до групи ризики.

Повідомляється, що Pfizer і BioNTech до кінця року готові поставити ЄС 12,5 млн доз вакцини, яку виробляють у північній частині Бельгії. Препарат вантажівками доставляють до всіх країн-членів.

Щеплення препаратом BioNTech/Pfizer вже проходять у Британії, США, Канаді, Сербії та інших країнах.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що вакцину від коронавірусу доставили до всіх країн ЄС.

Також ми писали, що вакцину від коронавірусу, яку розробили фармацевтичні компанії Pfizer та BioΝTech і перша партія якої вже прибула до Греції, будуть охороняти силовики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: