На закупівлю COVID-вакцин закладено 3 млрд – Шмигаль

Читать на русском
Україна матиме достатньо ресурсу для закупівлі вакцин проти коронавірусу. Про це повідомив прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль, оцінюючи перспективи отримання вакцини в Facebook.

Україна матиме достатньо ресурсу для закупівлі вакцин проти коронавірусу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль, оцінюючи перспективи отримання вакцини в Facebook.

«Уряд і Офіс президента активно працюють, щоб у 2021 році Україна гарантовано мала значно більшу кількість вакцин, крім запланованих 8 млн доз в рамках глобальної ініціативи COVAX», - підкреслив Шмигаль.

Він додав, що на придбання вакцини до Держбюджету-2021 закладено майже три мільярди гривень.

«Ще додатково буде створено спеціальний фонд, який буде акумулювати кошти на вакцини і доплати лікарям. Крім того, Уряд вже в цьому році виділив 1,3 млрд гривень для Міністерства охорони здоров'я на вакцини. Це рішення погодив бюджетний комітет Верховної ради», - зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр додав, що у нього вже відбулася розмова щодо закупівлі вакцин від COVID-19 із послами G7 та Євросоюзу. Йдуть консультації зі Світовим банком та Європейським інвестиційним банком.

«Відповідна робота ведеться і на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини, інших країн. Тривають активні переговори з Польщею, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин з ЄС», - підкреслив глава українського уряду.

Раніше в ЄС почалася масова вакцинація населення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: