Ляшко розповів, як Україна транспортуватиме і зберігатиме вакцину від COVID

Читать на русском
Україна знайшла можливість зберігати вакцину від коронавірусної інфекції в надзвичайно низьких температурних умовах, як того вимагає компанія-виробник.
Фото: Кабінет міністрів України

Україна знайшла можливість зберігати вакцину від коронавірусної інфекції в надзвичайно низьких температурних умовах, як того вимагає компанія-виробник.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, вакцина від коронавірусу буде першим препаратом в Україні, який потрібно буде зберігати при температурі -80 градусів.

«Ми підняли наші національні склади, які є у МОЗ, там у нас реально немає умов для зберігання таких вакцин або лікарських засобів саме при температурі -80 градусів. Ми запустили роботу з приватними логістичними фармацевтичними компаніями – і до нас вийшли з комерційними пропозиціями. І в нас в країні, на вітчизняних складах є можливість зберігання, логістики, транспортування до пунктів щеплення вакцини та при температурі зберігання -80 градусів», - розповів Ляшко.

Він також розповів, як відбуватиметься транспортування та зберігання вакцини.

«Тут яка логіка: вакцина прилітає на літаку, з машини до складу ми транспортуємо в термоконтейнері із сухим льодом, потім перевантажуємо в холодильники, в яких вона може зберігатися тривалий час. Далі ми розраховуємо, як і в якій кількості цю вакцину треба привезти до пункту щеплення, і в пункті щеплення вона може зберігатися 5 днів при температурі +2…+8 градусів», - зазначив лікар.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що МОЗ планує вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців.

Також ми писали, що на закупівлю COVID-вакцин у державний бюджет 2021 року закладено 3 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: