В РНБО планують дозволити проходити строкову службу вдома

Читать на русском
Українським призовникам планують дозволити проходити строкову службу у батальйонах територіальної оборони без відриву від місця постійного проживання.
Фото з відкритих джерел

Українським призовникам планують дозволити проходити строкову службу у батальйонах територіальної оборони без відриву від місця постійного проживання.

Про це повідомив заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос в інтерв’ю НВ.

За його словами, законопроєкт, який дозволив би реформувати строкову службу в Україні, зареєстрували у парламенті 16 грудня.

«Наразі використання строкової служби в збройних силах це в більшості випадків служба рабів, яких використовують не за призначенням, а як підрозділ забезпечення. На жаль, ситуація така. Це залежить, звичайно, від командирів. Деякі командири зацікавлені, а деякі не зацікавлені: а, прибирайте територію, ходіть в наряди, але не навчайтесь як військові фахівці», - наголосив Кривонос.

Він підкреслив, що пропонує замінити це на проходження служби в батальйонах територіальної оборони без відриву від дому і роботи, з можливістю проходити підготовку у вихідні дні.

Законопроектом також передбачено право тримати дома зброю чоловікам, які пройшли відповідну військову підготовку і служать в батальйонах територіальної оборони.

«Наш законопроект пропонує дозволити мати зброю навченому перевіреному і підготованому особовому складу територіальної оборони для зберігання вдома. І це нормальна позиція. Бо ці люди перевірені, підготовані, зброя зберігається в сейфах, під сигналізацією, відповідно до вимог чинного законодавства», - додав він.

Нагадаємо, раніше у Міноборони пояснили правила призову до армії юнаків до 20 років.

Також ми писали, що президент України Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення призовів на строкову військову службу в 2020 році, в якому вік призовників знижений до 18 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: