У Міноборони підтвердили відстрочку призову для абітурієнтів

Читать на русском
В Україні для абітурієнтів діє відстрочка призову на військову службу. Випускників можуть призвати тільки за бажанням.
fakty.com.ua

В Україні для абітурієнтів діє відстрочка призову на військову службу. Випускників можуть призвати лише за власним бажанням.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран під час години запитань до уряду у Верховній раді в п'ятницю, 17 липня.

Осінній призов до армії: чи багато охочих нести службу в ЗСУКількість призовників буде збільшуватися, але кількістьохочих нести службу зменшується. Зважаючи на це, протягом декількох років влада повинна передбачити повний перехід до професійної армії за контрактом, вважає експерт.

«Випускники шкіл можуть абсолютно безперешкодно реалізувати своє право на продовження освіти. Рішенням уряду було визначено, що громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на військову службу тільки за власним бажанням, що підтверджується письмовою заявою», - заявив Таран.

Він уточнив, що в цьому році планують призвати 16 тисяч 460 осіб: до Збройних сил України - 9 тисяч, Національної гвардії - 5460, до Державної прикордонної служби - 1300 осіб, до Державної спецслужби транспорту - 700 осіб.

На сьогодні вже виконано більше половини плану щодо призову (57,5%). З військових комісаріатів відправлено для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань 9 тисяч 465 осіб, уточнив міністр.

Нагадаємо, в цьому році терміни весняного призову змістили через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: