У ЗСУ розповіли, як проходив призов в умовах пандемії

Читать на русском
В Україні під час призову в умовах пандемії COVID-19 призовникам робили ПЛР-тест перед відправкою до військової частини, а по прибуттю вони проходили ізоляцію.
фото Генштаб ЗСУ

В Україні під час призову в умовах пандемії COVID-19 призовникам робили ПЛР-тест перед відправкою до військової частини, а по прибуттю вони проходили ізоляцію.

Про це під час брифінгу 7 серпня повідомив підполковник медичної служби Сергій Моргун - головний державний санітарний лікар Міноборони, передає УНН.

Осінній призов до армії: чи багато охочих нести службу в ЗСУКількість призовників буде збільшуватися, але кількістьохочих нести службу зменшується. Зважаючи на це, протягом декількох років влада повинна передбачити повний перехід до професійної армії за контрактом, вважає експерт.

За його словами, командуванням ЗСУ під час призову були прийняті всі необхідні заходи, щоб не допустити нових спалахів коронавірусу.

«Всім призовникам перед відправкою до війська за допомогою військових і державних адміністрацій проводилися тестування на виявлення коронавірусної інфекції. Також з метою своєчасного виявлення хворих на COVID-19 під час прибуття молодого поповнення до військових частин, було організовано проведення їм температурного скринінгу, огляду і опитування. Протягом 14 діб призовники розташовувалися окремо від іншого особового складу», - розповів Моргун.

Нагадаємо, раніше абітурієнтам роз'яснили, як отримати відстрочку від призову-2020.

Також повідомлялося, що в ЗСУ вже третій день поспіль фіксують близько 30 нових інфікованих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: