У Міноборони розповіли про хід проведення призовної кампанії

Читать на русском
З початку осінньої призовної кампанії, яка стартувала 1 жовтня, на строкову службу до української армії призвали вже 5406 осіб.
Фото: Армія INFORM

З початку осінньої призовної кампанії, яка стартувала 1 жовтня, на строкову службу до української армії призвали вже 5406 осіб. Це близько 40% від запланованого обсягу.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що з цього обсягу до Збройних сил України призвали 3959 осіб. Решту призовників направили до інших збройних формувань.

За словами начальника відділу комплектування рядовим, сержантським складом та призову управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Дмитра Вастьянова, призов триває згідно з затвердженими планами.

Він нагадав, що під час весняного призову у зв'язку з відсутністю транспортного сполучення юнаків відправляли до навчальних центрів переважно за територіальним принципом.

«Зараз же, транспортне сполучення в країні працює, тому ми дотримуємось затверджених раніше планів і перерозподіл молодого поповнення між навчальними центрами поки не здійснюється», - зазначив Вастьянов.

Нагадаємо, раніше у Міноборони пояснили правила призову до армії юнаків до 20 років.

Також ми писали, що президент України Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення призовів на строкову військову службу в 2020 році, в якому вік призовників знижений до 18 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: