Абітурієнтам роз'яснили, як отримати відстрочку від призову-2020

Читать на русском
Абітурієнти, які цьогоріч вступають до вищих навчальних закладів, можуть отримати відстрочку від військового призову.
Ілюстративне фото.

Абітурієнти, які цьогоріч вступають до вищих навчальних закладів, можуть отримати відстрочку від військового призову. Зокрема, громадяни 18-19 років можуть бути призвані на службу за власним бажанням та письмовою заявою.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Які міжнародні військові навчання за участі України заплановані на 2020 рікУ квітні мали б розпочатися спільні навчання військових України, Румунії, Великої Британії та Молдови. Під питанням також проведення навчань Сі Бриз – 2020, заплановані на червень-вересень 2020 року.

Наголошується, що випускники коледжів і університетів можуть продовжити навчання на наступному ступені освіти, отримавши відстрочку від весняного призову.

МОН надав роз'яснення приймальним комісіям вишів за попередньою реєстрацією абітурієнтів, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

Попередня реєстрація дозволить абітурієнтам отримати підтвердження про свої наміри та на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

«Досягнуті домовленості дозволять абітурієнтам скористатися своїм конституційним правом на продовження навчання - пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ», - зазначив в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, цього року весняна призовна кампанія змістилася через пандемію і карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: