У Міноборони пояснили правила призову до армії юнаків до 20 років

Читать на русском

Призовники, яким не виповнилося 20 років, отримають можливість служити в ЗСУ тільки за наявності письмової заяви. Для цього Кабмін врегулює питання строкової служби в армії.

«Зараз ми готуємо розпорядження Кабміну щодо кількості осіб, які будуть призиватися на строкову службу. Ми видамо розпорядження, я його вже підписав і передав на узгодження до Кабміну. Там буде чітко вказано, що тільки за письмовою заявою у 18-19 років. Дійсно, буде нормативний акт, який чітко вказуватиме про те, що жодного обов'язкового призову з 18 років не буде», - заявив очільник Міноборони Андрій Загороднюк в ефірі програми «Свобода слова».

Загороднюк запевнив, що міністерство боротиметься з хабарами за відстрочку від армії і жорстко контролювати військкомати, щоб скасувати практику призову до армії юнаків прямо з вулиці. Міністр також наголосив, що строковиків не відряджатимуть до зони ООС.

Нагадаємо, у січні президент Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення призовів на строкову військову службу в 2020 році, в якому вік призовників знижений до 18 років.

Раніше в Міноборони підсумували призовну кампанію-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: