Отруєння Навального: Держдеп звинуватив ФСБ Росії

Читать на русском
Державний департамент Сполучених Штатів покладає відповідальність за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, яке сталося у серпні цього року, на Федеральну службу безпеки РФ.
Фото з відкритих джерел

Державний департамент Сполучених Штатів покладає відповідальність за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, яке сталося у серпні цього року, на Федеральну службу безпеки РФ.

Про це йдеться у відповіді Держдепу на запит видання The Hill.

У ній також зазначається, що Вашингтон «повністю впевнений» у висновках Організації по забороні хімічної зброї про те, що токсичні речовини, виявлені в аналізах Олексія Навального, пов'язані з отрутою з групи бойових нервово-паралітичних речовин «Новачок».

«США вважають, що співробітники російської Федеральної служби безпеки використовували нервово-паралітичний агент «Новачок», щоб отруїти пана Навального. У отруєння пана Навального немає жодного правдоподібного пояснення, крім участі в ньому і відповідальності за нього російського уряду», - йдеться у документі.

У Держдепі також додають, що Росія висунула низку суперечливих «теорій змови», які спрямовані на відвернення уваги від справжніх обставин отруєння.

«Звичайно, президент Путін і російський уряд хотіли б, щоб ми повірили в протилежне. Росія висунула безліч, часто суперечливих, теорій змови. Давайте внесемо ясність: конспірологічні теорії такого роду - не більше ніж спосіб відвернути увагу від серйозних питань, поставлених російському уряду, на які йому ще належить відповісти», - зазначили у дипломатичному відомстві.

Нагадаємо, 20 серпня російському блогеру та антикорупціонер Олексію Навальному стало зле в літаку, який летів із Томська в Москву. Він втратив свідомість.

Пізніше його перевезли в клініку Берліна. Лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

Згодом стало відомо, що до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального «Новачком» причетні восьмеро співробітників ФСБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: