Отруєння Навального: ФСБ відмовилася відкривати кримінальну справу

Читать на русском
Федеральна служба безпеки Російської Федерації відмовилася відкривати кримінальну справу за фактом отруєння опозиційного політика Олексія Навального.
Фото: Reuters

Федеральна служба безпеки Російської Федерації відмовилася відкривати кримінальну справу за фактом отруєння опозиційного політика Олексія Навального.

Про це з посиланням на Фонд боротьби з корупцією повідомляє DW.

Зазначається, що юристи Фонду подали до Слідчого управління ФСБ звернення з проханням відкрити справу за статтею 355 КК РФ про розробку, виробництво та накопичення забороненої хімічної зброї.

У відповідь вони отримали повідомлення про те, що підстави для будь-яких процесуальних рішень відсутні у зв'язку з перевіркою наданих позивачами фактів «іншим правоохоронним органом».

Мова йде про управління на транспорті МВС РФ по Сибірському федеральному округу.

Юристи ФБК визнали відповідь слідчих «відпискою» і звернулися в Лефортовський суд Москви зі скаргою по статті 125 кримінально-процесуального кодексу «на незаконне бездіяльність» СУ ФСБ.

Нагадаємо, 20 серпня російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, що летів з Томська до Москви. Він втратив свідомість.

Пізніше його перевезли в клініку Берліна. Лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

Згодом стало відомо, що російського опозиціонера отруїли токсином, який входить до групи бойових нервово-паралітичних речовин «Новачок», і, в той же час, який не включений до Конвенції про заборону хімічної зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: