Отруєння Навального: залишки отрути виявили ще на кількох предметах

Читать на русском
Бойова нервово-паралітична речовина із групи «Новачок», якою отруїли російського опозиціонера Олексія Навального, знаходилася не лише на його пляшці з водою, але і на інших предметах.
Фото: EPA-EFE

Бойова нервово-паралітична речовина із групи «Новачок», якою отруїли російського опозиціонера Олексія Навального, знаходилася не лише на його пляшці з водою, але і на інших предметах.

Про це з посиланням на відповідь німецького уряду на депутатський запит однієї з німецьких партій пише DW.

Зазначається, що в справі про отруєння Навального є ще «один або декілька предметів», на яких були знайдені залишки «Новачка». Однак виявлені сліди не дають змоги визначити, в якому агрегатному стані була отрута до потрапляння в тіло політика.

Також повідомляється, що німецька влада не планує проводити власне розслідування отруєння Навального, оскільки цей злочин було скоєно на території Росії, а його жертвою став російський громадянин. Це означає, що проведення розслідування знаходиться виключно у компетенції російських правоохоронців.

Нагадаємо, 20 серпня російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, що летів з Томська до Москви. Він втратив свідомість.

Пізніше його перевезли в клініку Берліна. Лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

Згодом стало відомо, що російського опозиціонера отруїли токсином, який входить до групи бойових нервово-паралітичних речовин «Новачок», і, в той же час, який не включений до Конвенції про заборону хімічної зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: