Розслідувати отруєння Навального вимагають 56 країн світу

Читать на русском
56 країн-учасниць Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у спільній заяві засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального хімічною нервово-паралітичною отрутою групи Новачок і закликали Москву розслідувати інцидент.
Фото: navalny/Instagram

56 країн-учасниць Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у спільній заяві засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального хімічною нервово-паралітичною отрутою групи «Новачок» і закликали Москву розслідувати інцидент.

Про це йдеться в заяві 56 країн, яке було представлено на конференції організації.

До заяви приєдналися, зокрема, Велика Британія, всі країни ЄС, Норвегія, Албанія, Чорногорія, Австралія, США, Канада, Нова Зеландія та інші. Україна також входить до цього переліку. Документ, був представлений на 25-й сесії Конференції держав-учасниць ОЗХЗ.

Постраждалі від «Новачка»: кого труїли небезпечною речовиноюРечовиною групи Новачок отруїли банкіра Івана Ківеліді, колишнього офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та опозиціонера Олексія Навального.

Країни-учасниці також висловили «занепокоєння» тим, що речовина того ж типу була застосована проти колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері в 2018 році.

«Використання хімічної зброї неприпустиме за жодних обставин і викликає побоювання», – йдеться в заяві.

Країни закликали Росію до оперативного та прозорого розслідування факту отруєння Навального.

Нагадаємо, раніше в Організації із заборони хімічної зброї заявляли, що готові надати групу експертів для розслідування отруєння Навального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: