ЄС ввів санкції проти Росії через Навального

Читать на русском
Європейський союз ввів санкції проти кількох росіян і однієї держустанови РФ через отруєння опозиціонера Олексія Навального.
Фото - «Слово і діло».

Європейський союз ввів санкції проти кількох росіян і однієї держустанови РФ через отруєння опозиціонера Олексія Навального.

«Персональні обмежувальні заходи введені стосовно директора ФСБ Олександра Бортнікова, першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, начальника управління президента РФ з внутрішньої політики Андрія Яріна, заступників міністра оборони РФ Олексія Криворучка і Павла Попова, а також повноважного представника президента Росії в Сибірському федеральному окрузі Сергія Меняйла», - повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Постраждалі від «Новачка»: кого труїли небезпечною речовиноюРечовиною групи Новачок отруїли банкіра Івана Ківеліді, колишнього офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та опозиціонера Олексія Навального.

До списку санкцій також включений Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій, з яким підприємцям з ЄС заборонено підтримувати будь-які стосунки.

Введені ЄС обмеження передбачають заборону на в'їзд на територію союзу і замороження будь-яких фінансових активів в європейських банках.

Раніше 12 жовтня міністри закордонних справ країн ЄС досягли політичної домовленості щодо санкцій у зв'язку з отруєнням Олексія Навального.

Нагадаємо, 20 серпня російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, що летів з Томська до Москви. Він втратив свідомість.

Пізніше його перевезли в клініку Берліна. Лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: