Стало відомо, коли ЄСПЛ розгляне справу України проти РФ

Читать на русском
ЄСПЛ призначив початок розгляд справи «Україна і Нідерланди проти Російської Федерації» на 15 вересня 2021 року. Матеріали справи стосуються контролю з боку РФ за ОРДЛО та вплив на Донбасс.
фото dt.ua

Європейський суд з прав людини призначив початок розгляд справи «Україна і Нідерланди проти Російської Федерації» на 15 вересня 2021 року. Матеріали справи стосуються втручання з боку РФ щодо Донбасу.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України - уповноважений з питань ЄСПЛ Іван Ліщина, передає пресслужба Мінюсту у Facebook.

Компенсації за політичні переслідування: які суми призначав ЄСПЛБільшість справ щодо політичних утисків ЄСПЛ розглядав щодо опозиціонерів з РФ або держав пострадянського простору.

«Українська сторона подала відповіді на більш ніж 50 питань Європейського суду з прав людини, які він нам поставив напередодні слухань про прийнятність у справі «Ukraine v. Russian Federation (re Eastern Ukraine)», тобто, в Донбаській справі, яка зараз називається «Ukraine and the Netherlands v. Russian Federation »... І головне - засідання у справі «Ukraine and the Netherlands v. Russian Federation» попередньо призначене на 15 вересня 2021!» - написав заступник міністра.

Як зазначив Ліщина, це кращий матеріал, який Україна збирала за шість років ведення цієї справи.

«Цього разу всі спецслужби надали нам докази ефективного контролю з боку РФ за ОРДЛО. Крім того, Суд повідомив, що планує дуже амбітний графік в цій справі на наступний рік: до вересня планується провести обмін уявленнями між Нідерландами та РФ щодо МН17, а також відповіді всіх учасників, включаючи треті сторони (у нас їх дві: уряд Канади і Human Rights Law Centre - University of Nottingham), на додаткові питання ЄСПЛ», - повідомив він.

Заступник міністра додав, що суд попередив сторони, що буде давати відтермінування тільки у виняткових випадках.

«Тобто, фактично Суд намагається за 9 місяців наздогнати Нідерландською справою стан української справи по Донбасу, до якого ми рухалися шість років. Подивимося, чи вдасться це на практиці, але Суд налаштований дуже серйозно», - зазначив Ліщина.

Нагадаємо, майже рік тому Україна була на третьому місці за кількістю скарг до ЄСПЛ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: