Справа Шеремета: до ЄСПЛ надійшла заява Антоненка

Читать на русском
Європейський суд з прав людини прийняв заяву підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка проти України.
Фото з відкритих джерел.

Європейський суд з прав людини прийняв заяву підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка проти України.

Захист Антоненка наполягає, що він був затриманий незаконно. Як сказано у повідомленні «Сенс Україна», яка захищає Антоненка, вони звернули увагу на те, що поліція затримала чоловіка 12 грудня не пізніше 15:10. Але у документах вказано інший час - 23:05. А підставою для затримання стала постанова слідчого судді, винесена о 18:40.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що вбивць Павла Шеремета буде знайденоСказано 23 липня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Заявники також висловили впевненість, що повідомлення про підозру було необгрунтованим, так як грунтувалося «виключно з схожості в манері ходи з передбачуваним злочинцем на відео».

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув через вибуху автомобіля 20 липня 2016 року в Києві. У його вбивстві підозрюють медсестру Яну Дугар, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрій Антоненка (Riffmaster) і подружжя Інну та Владислава Грищенків.

Згідно з даними слідства, затриманий Андрій Антоненко вирішив створити групу, щоб в її складі скоїти вбивство Шеремета. Надалі він привернув до організації Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугарь та інших людей. У підозрі відзначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій, а Антоненко був її керівником.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: