Нідерланди подадуть проти РФ позов до ЄСПЛ через MH17

Читать на русском
Нідерланди подадуть проти Росії позов до Європейського суду з прав людини через її причетність до збиття літака MH17 у липні 2014 року на Донбасі.
Ілюстративне фото. Архів

Кабінет міністрів Нідерландів подає проти Росії позов до Європейського суду з прав людини через її причетність до збиття літака MH17 у липні 2014 року на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба уряду Нідерландів.

Катастрофа «Боїнга» MH17: що обіцяли українські політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників, які робили заяви щодо краху Boeing MH17.

Цим позовом уряд хоче підтримати скарги родичів загиблих у катастрофі. Нідерланди поінформували про своє рішення Раду безпеки ООН.

«Досягнення справедливості для 298 жертв літака MH17 та їх родичів залишається пріоритетом. Крок, який ми робимо подаючи справу до ЄСПЛ та максимально підтримуючи скарги родичів, наближає нас до цієї мети», — цитує пресслужба очільника Міністерства закордонних справ Стефа Блока.

У заяві сказано, що Нідерланди надають всю доступну інформацію про МН17.

Про рішення подати позов до ЄСПЛ повідомлять представників ООН.

Раніше стали відомі, орієнтовні терміни розгляду справи МН17 по суті - це лютий-березень 2021 року. Заслуховування родичів в такому випадку може відбутися в травні-червні 2021 року.

Також у МЗС повідомляли, що Україна очікує фінального рішення суду у справі про катастрофу пасажирського лайнера рейсу MH17 протягом двох-трьох років.

Нагадаємо, 9 березня в Гаазі розпочався судовий процес у справі про авіакатастрофу малазійського Boeing 777 на Донбасі у 2014 році, в результаті якої загинули 298 осіб. У катастрофі звинувачуються росіяни Сергій Дубинський, Ігор Гіркін та Олег Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко. Жоден із них не прибув на перше засідання.

Boeing 777 (рейсу МН17), який летів за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: